#014 Com conscienciar en ciberseguretat de manera efectiva

#014 Com conscienciar en ciberseguretat de manera efectiva

En aquest nou lliurament de #CiberSegurCultura, Andrea Martín de OptimumTIC, ens parla de la importància que la formació en ciberseguretat sigui transversal i aconsegueixi tots els empleats i, especialment, que es realitzi des de tots els nivells de l’organització, començant per l’alta direcció, per a augmentar la seva efectivitat, i no sols perquè les seves posicions són de més risc, a causa del seu propi càrrec, sinó perquè d’aquesta manera donen exemple a la resta de l’empresa i fomenten la seva implicació.

En relació al disseny i implementació d’un Pla de Formació, recomana començar amb curs més genèrics per a establir les bases de coneixement i, a partir d’aquí, anar especialitzant la formació d’acord amb els diferents perfils i als propis riscos de cada empleat. A més, és recomanable utilitzar tècniques com el pishing simulat o la ludificació, per a augmentar implicació i la retenció dels coneixements adquirits.

Veure vídeo